Jom beratkan buah sawit kita

View previous topic View next topic Go down

Jom beratkan buah sawit kita

Post  gopengboy on Wed Jul 21, 2010 8:38 pm

Salam perkenalan dari saya. Izinkan saya untuk berkongsi produk bagi kebaikan kita bersama.

Saya jeffri dari Rawang. Kerja harian saya dok pusing keliling kawasan pertanian kat Malaysia dan jumpa dengan petani2 yang usahakan sendiri kebun/ladang mereka.

Pengalaman dan pemerhatian 10 sen saya.
1- banyak kebun memang sudah di baja tapi hasil macam tak berbaja
2- Banyak kali petani tertipu dengan kualiti baja yang dibeli
3- Baja yang di pakai terlalu "keras /menekan" sampai pokok naik merajuk / letih /meragan
4- Kebun tak besar mana. Nak baja macam tak berbaloi.so biaq pi je...
5- Pekebun terikat dengan kedai baja pasai berhutang. Jadi mau tak mau terpaksa guna baja dari kedai tu...walaupun tak berbaloi.
Sama juga dengan yang dah terikat dengan hutang dengan yang tukang potong dan ambik buah
6- Terlalu taksub dengan baja NPK....Tanpa mengatahui PRO dan CON nye
7-Yang lansung tak membaja terus...pakai Baja cap hujan....hehehe
8- Banyak lagila....

OK. Terus terang saya nyatakan bahawa baja yang saya bawa bukanlah terhebat dan segalanya. Bukan juga niat saya menidak kan kualiti baja orang lain.Tapi setidak-tidaknya saya boleh lihat pelanggan saya yang bertanam sawit atau padi telah meningkat berat jualan buah mereka dari bulan ke bulan.Kalau dulu mereka mungkin was-was tapi sekarang mereka sendiri tanpa paksa dah berani intro kat kawan2 mereka pasal baja kami. Konsep kami mudah..."Biar saiz kebun kecil tapi hasil macam kebun besar"

Baja kami sudah berada di pasaran lebih 6 tahun. Dari dulu hingga sekarang kualiti kami tetap maintain sama dan memang kami pantau keaslian nya. Biarpun ada masa pelanggan lari beralih ke jenama lain (Mungkin kena gula2 atau gimmik salesman) tapi yang pasti akhirnya mereka akan datang semula menggunakan baja jenama kami.Alhamdulillah...
Saya berani kata 99% pelanggan kami memang puas hati ! Jikapun ada komplein tapi yang selalunya terjadi bila mereka guna baja lain yang claim sama macam baja kami (Brand lain biar depa jawaplah !!!)

Oleh itu kawan-kawan jika anda atau ibu bapa yang punya kebun sawit atau sawah padi di kampung berikan kami peluang buktikan keberkesanan baja kami. Tak nak cuba banyak tak kisah . Cuba sebahagian dulu. Anda sendiri perhati dan nilaikan. Betul tak claim kami.Insyaalah, selalunya ianya dapat membantu...Kalau nak campur dengan baja kebiasaan anda pun boleh...nak pakai baja kami dan selang dengan baja lain pun boleh...Yang penting kos membaja keseluruhan akan LEBIH JIMAT dan hasil buah lumayan dan BERTERUSAN....

Gudang berlesen kami di Kuala Selangor. Agent2 kami ada di merata Malaysia. Anda cuma tunggu di rumah. Baja akan sampai ke muka pintu...Senang bukan...

Untuk keterangan lanjut hubungi saya Jeffri di 019 355 9697
Tanya apa yang nak di tanya...Insyaallah saya mungkin boleh membantu....

Harga : call saya ...Anda pasti mampu...Tak beban punya...
Komen : Saya sedia belajar dan berkongsi idea dengan anda2 yang mahir dalam bidang pertanian...

Ingat BAJA ingat 019 355 9697
PROMOSI BULAN JULY 2010
PENGHANTARAN PERCUMA KE KEBANYAKAN DAERAH DI NEGERI SELANGOR !!!


gopengboy

Posts : 1
Join date : 2010-07-21

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum